Interaktív látogató központ - A Dráva gyümölcsei

Interaktív bemutatóterem

Interaktív látogató központ - A Dráva gyümölcsei

Az ineraktív bemutatóterem

A Mobilitási Központban helyet kapó 98 m2-es, öt különböző elemet tartalmazó inertraktív bemutatóteremben a kellemes hangulatot teremtő faldekoráció mellett vannak babzsák fotelek, padok, illetve asztalok a társasjátékokhoz. A kiállítás fő célja informálni és tanítani a bármilyen korú látogatókat a közlekedéstörténetről, ipari hagyatékáról és hagyományairól, a természeti környezetéről, kulturális és néprajzi értékeiről.

Interaktív látogatóközpont, társasjáték - Barcs

Társasjáték

A földszinti közösségi tér nagy részét kitöltő társasjáték, a Mobilitási Központ fő attrakciója. Nagy méreteivel, színes alakzataival játékra csábít. Mivel a “Ki nevet a végén?” ismert társasjáték szabályai szerint kell játszani, nem szükséges bonyolult játékleírások elolvasása. A néhány egyedi szabály, az oszlopokon elhelyezett tablók átfutásával gyorsan megérthető. A játékmező nagy mérete lehetővé teszi a csoportos játékot. Családok, baráti társaságok alkothatnak csapatot, melyben mindenkinek jut feladat. A dobókocka nagyméretű, azonban könnyű és puha, így nem okoz sérülést, ha eltalál valakit. A bábuk felemelés nélkül is mozgathatók, így akár egy kisgyermek is tologathatja azokat.

A társasjáték nagyméretű színes bábui, dobókockái és a szinte teljes padlófelületet betöltő pálya játékra csábít. A „Ki nevet a végén?”  egyszerű játékszabályai nemzeti hovatartozástól függetlenül szinte mindenki számára ismertek, így azonnal kezdetét veheti az izgalmas és vidám játék. A pályaelemek színei és piktogramjai utalnak a körben elhelyezett 5 db okos pontra, melyeken az adott közlekedési módhoz kapcsolódó információk, érdekességek böngészhetők.

Interaktív kiállítás, okospontok - Barcs

Okospontok

A társasjátékot határoló falaknál elhelyezett érintőképernyős kioszkoknál az adott közlekedési eszköz leírása, a várossal kapcsolatos története, illetve egyéb érdekességek böngészhetők.

Interaktív látogató központ - A Dráva gyümölcsei

Dráva gyümölcsei interaktív tartalom

A Dráva gyümölcsei interaktív kioszk tartalma magába foglalja mindazt, amit a folyó és környezete ad a mellette élőknek, illetve az idelátogatóknak. Emellett hasznos tanácsokkal, receptekkel és horgásztippekkel is szolgál. A tartalom öt fejezetből áll:

  1. Állatvilág: a Dráva és ártere növényvilága
  2. Növényhatározó: a Dráva és ártere állatvilága, különös tekintettel a folyóban élő halakra
  3. Fogásnapló: néhány hasznos tipp a drávai horgászathoz
  4. Kifőzde: ha kifogtuk, hogyan készítsük el
  5. Hallgatózó: a Dráva hangjai és egy kvíz, mely megmutatja mennyire füleltél

Barcs - Sótároló, túravezető

Túravezető interaktív tartalom

A Túravezető Barcs és környékének turisztikai vonatkozású összeállítása, mely tematikus felosztásban egy helyre gyűjti az ezzel kapcsolatos információkat. A tartalom öt fejezetből áll:

  1. Múzeumok – kiállítások
  2. Szabadidő
  3. Éttermek
  4. Szállások
  5. Természeti látnivalók

Interaktív látogatóközpont - virtuális vízitúra, Barcs

Virtuális vízitúra

A virtuális vízitúra lehetővé teszi a drávai hajókázást, még ha csak annak illúzióját keltve is. Segítségével bejárhatók a legérdekesebb Dráva-szakaszok, melyekről a vetített filmek sok információval, érdekességgel szolgálnak. A hajótestbe ülve, a kis konzolon lévő táblán lehet folyószakaszt választani.