Mobilitási Központ - Sótároló

Mobilitási Központ

Mobilitási Központ - Sótároló

A Mobilitási Központ épülete és funkciói

A régi sótároló épület a felújítás után többfunkciós turisztikai állomássá alakult, mely, mint a régi karavánszerájok, pihenést, feltöltődést ígérnek a megfáradt vándornak. A vonattal, kocsival, lovon, kerékpáron, vízi járművön vagy akár gyalogosan érkező turista azonkívül, hogy menedéket és felfrissülést kap, értékes információkat szerezhet a környék látnivalóiról, de akár a további útját is megszervezheti. A Mobilitási Központba jó megérkezni és benne tartózkodni, hiszen tartalmasan el lehet tölteni az időt.

 

Mobilitási Központ - Barcs, Sótároló

 

Az épületben lévő két helyiségből álló közösségi tér gyűjtőhelye lehet minden korosztálynak, mivel az ott elhelyezendő interaktív installációk játékos formában nyújtanak lehetőséget Barcs és környéke értékeinek megismerésére. A közösségi tér egy négyzet alapú helyiségből és egy galériából áll. A galéria inkább az egyéni információ és ismeretszerzés helyszíne lehet, elszeparáltsága és formája miatt „hangos” eszközök is beépítésre kerültek. A kiállítás tartalmai a magyar mellett angol és horvát nyelven is elérhetőek.

 

Mobilitási Központ - Interaktív látogatóközpont

 

A kiállítás

A Mobilitási Központba érkező látogató belépéskor először a földszinti közösségi teret tekintheti meg, ahol a társasjáték és okos pontok kaptak helyet.

Az interaktív kiállítást itt mutatjuk be »