Barcsi Gyógyfürdő és Rekreációs Központ

Barcsi Gyógyfürdő és Rekreációs Központ

Barcsi Barangolo 5 Szabadidő 5 Barcsi Gyógyfürdő és Rekreációs Központ

Barcsi Gyógyfürdő és Rekreációs Központ

A folyó mellett a térség másik legnagyobb természeti értéke a termálvízbázis. A gyógyfürdő 55 fokos, nátrium-hidrogén-karbonátos vize 1317 méter mélységből jut a felszínre, főleg mozgásszervi panaszok és gyulladások kezelésére alkalmas.

A barcsi gyógyfürdő története

1958-ban aközség belterületén végzett olajkutató mélyfúrás során melegvizet találtak. A 33 Celsius fokos, kénes termálvíz egy ideig szabadon elfolyt a vízelvezető árokrendszerbe, majd a községi tanács strand létesítését határozta el. Az első ütemben egy kisméretű gyermekmedence, és egy kb. 15 méteres „úszómedence” készült el. Ezek rövidesen szűknek bizonyultak, és kivitelezésük hiányosságai is  jelentkeztek. 1968-ban lakossági összefogással új, 33  méteres úszómedence épült, és a fürdő működéséhez szükséges alapvető szolgáltatások is megjelentek. A strand területét többször bővítették, új gyermekmedencék épültek. Már a 70-es évek közepétől gondot jelentett a kút vízhozamának csökkenése. Az utóbbi két évtizedben csak kompresszor segítségével és hideg víz hozzáadásával lehetett a szükséges vízmennyiséget biztosítani. A strand területére tervezett rekreációs központtal összefüggésben új termálkút fúrását kezdték meg 2001 novemberében. A munka eredményeként 2002 januárjában 57 Celsius fokos, bő hozamú termálvízre bukkantak. Az új termálfürdőt 2005 júniusában adták át Dévényi Sándor építész tervei alapján.

A Barcsi Gyógyfürdő a régió egyik legújabb és legmodernebb fürdője, közel 3 hektáros területen a város tradicionális középpontjában épült fel. A korszerű létesítményben, színvonalas és barátságos környezetben pihenhetnek, gyógyulhatnak a vendégek. Az egész évben üzemelő fürdő fedett részén hat, kinti részén pedig egy medence folyamatosan várja a kikapcsolódni vágyókat, a nyári szezonban pedig további három szezonális medencét is használhatnak.

További részletekért keresse fel a gyógyfürdő honlapját »