Vízitúra - Dráva

Vízitúra

Vízitúrák a Dráván

A Dráva 149 és 162 folyamkilométer közötti szakasza alkalmas folyóvízi sportokra. E szakaszon szabadon lehet sporttevékenységet folytatni. A megújult barcsi hajókikötő számos drávai vízitúra kiindulópontja, az utóbbi években a kenutúrák is egyre népszerűbbek.

Barcson 2001 februárjában alakult meg a Vizisport- és Túraszakosztály, amely a bázisa a helyi vízisport életnek. A Szakosztály megalakulása a szabadidő eltöltésének új lehetőségét teremtette meg, a vizet, természetet szerető, a csendre vágyó emberek számára.

Tevékenységük komplexebbé vált, amikor a Szakosztály kibővítette profilját, ezáltal gyalog- és kerékpáros túrák szervezésére is vállalkozott. S1-8 napos szervezett vízitúráik március közepétől szeptember közepéig kerülnek megrendezésre. Gyalogos és kerékpáros, egynapostúráik Barcs környékén, a DDNP területén egész évben zajlanak, ezeken 5-60 km közötti távokon bemutatják a környék természeti. A túrákhoz eszközöket és szakképzett túravezetőket biztosítanak. Többnapos túrák esetén a szállást sátorhelyeken oldják meg. A vízitúrákat autó kíséri, ezen szállítják a túrázók csomagjait. A sátorhelyek több esetben messze esnek a lakott területektől, így szükség esetén a kisebb bevásárlásokat is lebonyolítják. További részletekért keresse fel a BVSE Vizisport és Túra Szakosztály honlapját:

További részletekért keresse fel a BVSE Vizisport és Túra Szakosztály honlapját »